Topvrouwen willen ook liefde

Hilde (48), managing director, twee kinderen. Betaald: € 15.000.

“Twintig jaar getrouwd waren we toen mijn man vertelde dat hij verliefd was op iemand anders. Ik ging meteen in de overlevingsmodus. We hadden samen een restaurant dat liep als een trein en het eerste wat ik dacht was: dat wil ik niet kwijt. Ik kocht hem uit en stortte me op mijn werk. Ik kortwiekte mijn haar, droeg alleen nog maar zwart en besteedde nauwelijks meer tijd aan mijn uiterlijk. Ik was vooral gefocust op mijn werk, maar als ik thuiskwam sloef de eenzaamheid toe. Meubels praten niet. Drie jaar na mijn scheiding was het mijn personal coach die mij op het hart drukte er iets aan te doen. “Iemand van wie het hart niet warm is, kan nooit een goed leider worden”, zei hij. Hij was degene die kwam met Berkeley International, een relatiebemiddelingsbureau, speciaal voor vrouwen zoals ik; bemiddeld, maar alleen. Van het prijskaartje heb ik heus wel wakker gelegen, maar uiteindelijk krijg je daar een levenscompagnon voor terug. Bij de eerste date trilden mijn handen zo erg dat ik niet eens het champagneglas kon vasthouden. Wat wil je, ik had dertig jaar geen date gehad. Na vijf mannen kreeg ik Marc aan de telefoon en maakte mijn hart een sprongetje. In het restaurant vroeg hij al na het voorgerecht of hij mij mocht zoenen. Inmiddels zijn we drie jaar bij elkaar. Samen op het strand een beetje naar de zee staren. Dan voel ik mij het gelukkigst.”